Onze sterke punten

Waarom kiezen voor Marma als partner in biologische en ecologische producten?

Een familiebedrijf

Marma is een Belgisch familiebedrijf met een jong en enthousiast team.

Steve, Lien en Nick hebben een passie voor biologische en natuurlijke producten geërfd van hun ouders, Marcel en Maria.

Ons team staat dicht bij u en de consumenten!

Producten

We zijn de enige Belgische speler die alles gecombineerd aanlevert met moderne multitemperatuur wagens en dit vanaf 400 €

In diepvriesproducten bieden wij het breedste assortiment op de markt en leveren wij droge, verse en ultraverse producten (zelfde factuur).

In droogwaren hebben wij een zeer ruim assortiment, een compleet voorstel voor speciale diëten en wij stellen ook lokale producenten voor.

Onze grote versafdeling is uitgerust met de nieuwste technologie, waaronder een multi-temperatuur koelkast.

In ultravers verbeteren we elke dag met een assortiment verse kip afkomstig van Belgische pluimveehouders die dierenwelzijn hoog in het vaandel dragen, verse vis dat uniek is op de Belgische markt, ons vlees van Waalse kwekers, een veggie en vegan aanbod brood en banket, kant-en-klare maaltijden en soep bereid met Belgische ingrediënten en ons assortiment groenten en fruit.

Wij bieden u de mogelijkheid om alles samen te bestellen (ultravers, vers, diepvries, droogwaren) om het werk voor u zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo ontvangt u slechts één zendnota en factuur, moet u maar 1x de producten receptioneren en heeft u dus meer tijd voor uw klanten. Bestelling van ultravers producten verwerken we bij ontvangst voor 10u, het overige kan u tot 12u bestellen. Kleine bijbestellingen zoals vervangende producten bij manco's, kan u tot 16u doen.

Investeringen

Wij doen grote investeringen in IT, kwaliteitscontrole, communicatie en marketing.

Ons doel is om u als klant bij te staan met een persoonlijke aanpak en gericht advies, daar hoort een compleet assortiment bij en een uitstekende service. 

Wij zijn trots op ons gloednieuwe, moderne distributiecentrum, onze vloot van multitemperatuurvrachtwagens met real time tracking en ons optimaal voorraadbeheer.

Marma besteedt veel aandacht aan kwaliteit, voedselveiligheid, herkomst en verpakking.

Wij hebben een uniek Just In Time - Zero voorraadsysteem voor groenten en fruit, brood en banket, vis en vlees, voor topkwaliteit!

We leveren inspanningen om te luisteren en de biologische markt, Belgische producenten, onafhankelijke winkels te helpen om de overheid en vooral de consumenten ervan te overtuigen dat biologisch het beste antwoord is op de opwarming van de aarde, nitrificatie, droogte, dierenwelzijn en gezondheid voor iedereen. 

Wij staan ter uwer beschikking voor elke opmerking of verzoek om te verbeteren en elke dag een nauwere partner te worden voor u en uw klanten.

Duurzaamheid

We hechten veel belang aan duurzaamheid. Zo herbruiken we ons verpakkingsmateriaal en onze palletten. Waar mogelijk kijken we naar ecologische verpakkingen, verbruiken we gerecycleerd papier,... Ook met onze producten zelf zetten we in op milieuvriendelijke alternatieven voor standaard producten, ultraverse producten op bestelling om overaanbod te voorkomen,...

We leveren alle (ultra)verse, droge en diepvries producten in één gecombineerde levering. Om dit te kunnen realiseren, beschikken we over een multi temperatuur wagenpark (vrachtwagens met koeling èn diepvriezer), op deze manier wordt de koude keten niet doorbroken en blijft de kwaliteit van de producten optimaal! De gecombineerde levering is niet alleen handig voor onze klanten omdat ze op deze manier maar één keer de producten moeten ontvangen, maar het is ook beter voor het milieu dan meerdere aparte leveringen.

De leveringen gebeuren trouwens met een milieubewuste routeplanner die onder andere rekening houdt met het gelijkmatig verdelen van de dagelijkse routes via indeling van de regio's, gemiddelde snelheid op de door vrachtwagens te gebruiken wegen,...

We houden niet van voedselverspilling, daarom werken we samen met Too to good to go en de Voedselbank. Onze kwaliteitsmedewerker zorgt er eveneens voor dat de producten steeds op de juiste temperatuur gestockeerd worden in ons magazijn zodat er niet onnodig producten vernietigd moeten worden omdat ze verkeerd gestockeerd zouden zijn. 

Ten slotte hebben we ook bij de bouw van ons nieuwe distributiecentrum, het ecologische hart van het bedrijf, milieuvriendelijke en energiebesparende initiatieven genomen. waaronder drie hemelwaterputten voor eigen gebruik, twee zinkvijvers voor insijpeling van regenwater, 480 zonnepanelen op het dak en extra isolatiewanden. Bovendien heeft Marma fors geïnvesteerd in een high-end logistiek systeem om de voorraad (verse) voeding en diepvriesproducten te stockeren, beheren en verdelen.