Ecover

La Refillution

Ecover werd opgericht in 1979. Dat is lang voordat woorden als ‘duurzaamheid’ & ‘milieuvriendelijk’ tot onze dagdagelijkse woordenschat behoorden.

Ecover werd opgericht in 1979. Dat is lang voordat woorden als ‘duurzaamheid’ & ‘milieuvriendelijk’ tot onze dagdagelijkse woordenschat behoorden. Inmiddels is het uitgegroeid tot de wereldwijde pionier in ecologische schoonmaakproducten, geleid door respect voor mens en natuur.

Frans Bogaerts, de oprichter van het bedrijf, zag wat schadelijke stoffen zoals fosfaten deden met onze rivieren en besloot dat het anders moest. In 1984 was het eerste fosfaatvrij waspoeder een feit. Maar daar stopte het niet, in de daaropvolgende jaren werden echter naast wasmiddelen een hele reeks andere producten gelanceerd zoals afwasmiddelen, schoonmaakmiddelen en handzepen. Sinds de lancering van het eerste fosfaatvrije waspoeder heeft Ecover zijn producten steeds verfijnd en verbeterd tot een uitgebreid assortiment producten dat zowel performant als ecologisch is.Producten